Sanat Anlayışımız...

Galericiliğin günden güne darboğaza girdiği günümüz Türkiye tablosu içinde Bahariye Sanat Galerisi, her şeye rağmen sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edecek. Karşılıklı çıkarların sanatın ve insanın gelişmesi noktasında algılanıp,yorumlanacağı bir sanata bakış mantığı ve yöntemiyle Galeri; bütün sanatçılara, amatör, profesyönel ayrımı yapmadan açık bir tutum sergileyecektir.

Aslolan insan ve sanattır; sanatı yapan, sürdüren ve bunun gayreti içinde olan herkese kapımız açık. Türkiye'de sanatın gelişmesi, toplumsal kılınması ve insana yönelik bir ilginin odağına yerleşerek bir estetik ve ontolojik faydaya dönüşebilmesi için; insanın ve sanatın yanında olmalıyız.

Bunun herkes şuurunda olmalı; biz Bahariye Sanat Galerisi olarak bu şuuru taşıdığımıza inanıyoruz. Ve bunu insanlarla paylaşarak geliştirebileceğimizin de farkındayız. Türkiye'de sanatın gelişebilmesi, bütün insanlara açık bir realite haline gelebilmesi için, galerilerin sosyalleşmesinin, insana yönelik bir sevgi halkasına dönüşmesinin ve her şeyi para ve çıkar olarak algılamamasının da büyük payı var. Onu galerici, sanatçı, sanatsever, yazar, medya, farklı meslek grupları ve bütün insanlar olarak kurmak ve geliştirmek zorundayız.

Güzel günler, güzel yarınlar ve yaratıcı, paylaşımcı bir nesil için; günümüz ve geleceğimiz için; hepimiz için sanat şart. Bunun bilinciyle hareket etme mantık ve anlayışına sahip Bahariye Sanat Galerisi ve herkesi bu bilinci paylaşmaya çağırıyor...

Ümit GEZGİN
Sanat Eleştirmeni
Galeri Danışmanı
Öğretim Görevlisi